3η Γιορτή Μελιού στα Ν. Μουδανιά

3η Γιορτή Μελιού στα Ν. Μουδανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Μελιού στα Ν. Μουδανιά. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά κι αυτή την φορά. Πολλοί ήταν αυτοί που την επισκέφθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας και τα οφέλη της στην υγεία και στην ομορφιά.

Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ντόπιους παραγωγούς, να γευτούν αλλά και να προμηθευτούν μέλι. Η σημασία των μελισσών για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο παρουσιάστηκε από τους υπευθύνους του ευρωπαϊκού προγράμματος “BeePathNet”, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ν. Προποντίδας με άλλες πέντε χώρες, ενώ οι μικροί φίλοι μπόρεσαν να απασχοληθούν δημιουργικά με τις “Μελισσοδιαδρομές”. Το τριήμερο της γιορτής έκλεισε με τη συναυλία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

“Η γιορτή μελιού είναι πλέον θεσμός και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά η στήριξη και η ανταπόκριση του κόσμου. Πέρα από τα μεγάλα οφέλη της μέλισσας στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ότι προβάλλονται και αναδεικνύονται οι τοπικοί παραγωγοί, που φυσικά στηρίζουμε και είμαστε δίπλα τους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.