Εορτασμός Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μπόζαλα Νέας Τρίγλιας και στη Νέα Ποτίδαια

Εορτασμός Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μπόζαλα Νέας Τρίγλιας και στη Νέα Ποτίδαια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος τόσο στα Μπόζαλα Νέας Τρίγλιας,  όσο και στη Νέα Ποτίδαια, εορτάσθηκε την Πέμπτη 23/8/2019, η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, γνωστή σε όλους ως τα «Εννιάμερα της Παναγίας».

Και στις δύο Κοινότητες τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός κι ακολούθησε η Λιτάνευση και η Περιφορά της Ιερής Εικόνας.

Στα Μπόζαλα, πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο «κουρμπάνι». Η βραδιά έκλεισε με γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη Νέα Ποτίδαια, ανήμερα του εορτασμού πραγματοποιήθηκε λαϊκή βραδιά. Την Παρασκευή ο Δήμος Νέας Προποντίδας, βράβευσε τον ιατρό Σώη Ιωάννη για την πολύχρονες και τακτές προσφορές του στην Τοπική Κοινότητα Νέας Ποτίδαιας, –είτε στο ιατρείο, είτε στο Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου (κι αυτό αποδίδεται στο Σχολείο), είτε ως διοργανωτής της εθελοντικής αιμοδοσίας του χωριού. Επίσης, η τελευταία του προσφορά ήταν η αγορά ενός απινιδωτή.  Ακόμη, ο Δήμος βράβευσε την κα Σιδηροπούλου Δέσποινα, η οποία αφιλοκερδώς, προσφέρει χρέη γραμματέα στο ιατρείο της Νέας Ποτίδαιας. Έπειτα πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων. Τέλος, το Σάββατο ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου πραγματοποίησε συναυλία.