Γίνε Specialistas

Γίνε Specialistas

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου μικρών μαθητών, αλλά και ενηλίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 31/3/2019, ο αγώνας δρόμου «Γίνε Specialistas» που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ειδικό Σχολείο Νέας Προποντίδας. Αυτή η τεράστια εκδήλωση οφείλει την επιτυχία της στους κύριους εμπνευστές και διοργανωτές της κ. Κασκανιώτη Ανδρέα- Δ/ντη Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Προποντίδας, κα Κατσιόλα Στέλλα- Κοινωνική Λειτουργό Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Προποντίδας και κα Εμμανουηλίδου Αθανασία- Εκπαιδευτικός στο ΚΕΣΥ Πολυγύρου.

Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε δύο ομάδες: διαδρομή 1000m για μαθητές Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και διαδρομή 6000m για όλους τους συμμετέχοντες (από 12-112 χρονών).

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, όλοι έτρεξαν με ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα, καθώς ο αγώνας αυτός ήταν άνευ συναγωνισμού, κι όλοι όσοι τερμάτιζαν λάμβαναν το μετάλλιο τους και συμμετείχαν για την στήριξη των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Προποντίδας προκειμένου ν’ αποκτήσουν εξειδικευμένο εξοπλισμό για το σχολείο τους.

Την έναρξη της μεγάλης αυτής γιορτής χαιρέτισε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τους εθελοντές γι’ αυτή τη διοργάνωση. Αναφέρθηκε εκτενώς στο τεράστιο έργο που έκανε και συνεχίζει να κάνει η Δημοτική Αρχή για τη στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε επίπεδο σχολείων, εξοπλισμού, προσβασιμότητας, με απώτερο σκοπό την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την κοινωνική τους φροντίδα και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς τόνισε: «Μία κοινωνία μπορεί να πάει ψηλά και ν’ ανεβάσει τον πολιτιστικό δείκτη ακόμη περισσότερο, αν δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της. Ο Δήμος μας, θέλει να δώσει στα παιδιά με αναπηρία περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες στη εκπαίδευση, με την αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού στο Ειδικό Σχολείο Νέας Προποντίδας. Γιατί πιστεύουμε ότι ένας Δήμος είναι Σύγχρονος και ισχυρός, μόνο όταν είναι κοντά στον πολίτη και ιδιαίτερα στον πολίτη που έχει ανάγκη από ενδιαφέρον και στήριξη!».