Βράβευση διακεκριμένων αθλητών της Τοπικής Κοινότητας Λακκώματος από τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά

Βράβευση διακεκριμένων αθλητών της Τοπικής Κοινότητας Λακκώματος από τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά

Βράβευση διακεκριμένων αθλητών της Τοπικής Κοινότητας Λακκώματος από τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά.

Παρακάτω σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας μου:
«Γνωρίζοντας ότι βρίσκομαι σε ένα χωριό που παράγει αθλητές μεγάλου βεληνεκούς και πραγματικά λειτουργεί ως ένα μικρό φυτώριο ταλέντων, δράττομαι της ευκαιρίας με αφορμή την σημερινή μου επίσκεψη να αναφερθώ σε 5 Αθλητές του Λακκώματος , σε 5 συνδημότες μας που χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες τους ακούστηκε και μαθεύτηκε το Λάκκωμα και κατ επέκταση ο Δήμος Νέας Προποντίδας μέχρι την πιο απομακρυσμένη σπιθαμή γης αυτού του πλανήτη.

Συνηθίζουμε να αναγνωρίζουμε, στους αθλητές μας ιδίως, αυτό που τους ανήκει όταν είναι στην κορυφή. Ξεχνάμε πολλές φορές ότι εσείς, ώσπου να φθάσετε εκεί, κάνατε έναν μεγάλο αγώνα.
Ως Δήμαρχος σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου μας και δεσμεύομαι ενώπιων σας ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια. Το σημαντικό είναι να είμαστε δίπλα στους αθλητές κατά την προσπάθειά τους κι όχι μόνο στις επιτυχίες τους.

Ως Δημοτική αρχή θα θέλαμε να τους τιμήσουμε ως οφείλουμε για την εν γένει προσφορά τους στον αθλητισμό και ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς και τα παιδιά μας η ακούραστη προσπάθειά τους να φτάσουν στην κορυφή.

1) Καλώ τον Διεθνή Ποδοσφαιριστή Στέφανο Αθανασιάδη γνωστό σε όλους μας και ως ΚΛΑΟΥΣ με συνολικά 368 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (Εγχώρια, Κύπελλα, Διεθνή, Εθνική Ομάδα) και με 112 γκολ!!
2) Καλώ τον Διεθνή Ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλο με συνολικά 360 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και με 23 γκολ αν και η θέση του είναι αμυντικός!!

Οι επόμενες δυο τιμητικές πλακέτες αφορούν δυο αθλητές με μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έκαναν όλους τους Έλληνες να δακρύσουν με τις επιτυχίες τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τόσο μεγάλη προσφορά τους.

3) Καλώ τον Δημήτρη Ανατολίτη και την Αναστασία Καζαντζίδου Παραολυμπιονίκες στο άθλημα της Άρσης βαρών .

Για το τέλος άφησα έναν συνδημότη μας από τα πιο σημαντικά και σπάνια πρόσωπα που η Ελλάδα μαζί του πήγε πολύ ψηλά και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε ανάμεσά μας και θεωρείται ένας από τους 10 καλύτερους Καρατέκα στο παγκόσμιο στερέωμα

Αναφέρομαι στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Καράτε Κώστα Παπαδόπουλο όπου με τις επιτυχίες του Βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και εξ αιτίας της Χρυσής κατάκτησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη στην Βραζιλία το 1998 κατετάγει τιμής ένεκεν στο Λιμενικό Σώμα και σήμερα φέρει τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου.

Θα αναφερθώ ενδεικτικά στις επιτυχίες του μετά την κατάταξή του στο Λιμενικό Σώμα.
• 7 φορές ανέβηκε στο βάθρο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα Καράτεμια εκ των οποίων ήταν ΧΡΥΣΟΣ Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
• 10 Ευρωπαϊκές διακρίσεις εκ των οποίων οι 2 ΧΡΥΣΕΣ
• 5 Μεσογειακές Διακρίσεις εκ των οποίων οι 2 ΧΡΥΣΕΣ
• 24 Βαλκανικές Διακρίσεις εκ των οποίων οι 12 ΧΡΥΣΕΣ
• 13 Πρωταθλήματα Ελλάδος και τα 13 ΧΡΥΣΑ
• 12 Χρυσά Πρωταθλήματα Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να εκπροσωπήσει τον χώρο του Καράτε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Είναι ένας καταξιωμένος Δάσκαλος όπου μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στα παιδιά μας, έχει φτάσει τον Σύλλογο Καράτε του Λακκώματος & της Καλλικράτειας με τις διεθνείς επιτυχίες των μικρών αθλητών αλλά και τον Δήμο μας να γίνει γνωστός σε όλες τις χώρες που επισκεφθήκατε μέχρι σήμερα σε Ευρώπη και Ασία και ξέρω καλά ότι δεν είναι λίγες !!
Εύχομαι σε όλους σας τα καλύτερα.»