Ενημέρωση για το κλειστό γυμναστήριο Ν. Μουδανιών

Ενημέρωση για το κλειστό γυμναστήριο Ν. Μουδανιών

Συμμεριζόμενοι την αγωνία σας-που είναι και δική μας αγωνία- σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες, οι οποίες έχουν γίνει από τη Δημοτική αρχή για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Μουδανιών από την θεομηνία στις 10 Ιουλίου 2019.

Από την πρώτη στιγμή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου κατέγραψε τις ζημίες και προχώρησε στη σύνταξη σχετικής μελέτης που υποβλήθηκε άμεσα για χρηματοδότηση στο αρμόδιο υπουργείο. Ακολούθησαν επανειλημμένες επαφές του Δημάρχου και συναντήσεις τόσο με τον υπουργό εσωτερικών, όσο και με τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού ζητώντας την έγκριση χρηματοδότησης. Σήμερα μάλιστα, μετέβη στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να θέσει και πάλι το θέμα.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν: πλήρη αποξήλωση και επανατοποθέτηση στέγης, αλλαγή κουφωμάτων, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (όπου εντοπίζεται πρόβλημα), εργασίες βαφής και πλήρη επανατοποθέτηση του δαπέδου, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημίες από την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας.

Η διαβεβαίωση των αρμοδίων υπουργών είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπογραφεί η απόφαση χρηματοδότησης. Δεδομένου ότι το ποσό είναι υψηλό κι επιπλέον εξαρχής υπήρξε η δέσμευση για χρηματοδότηση, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημίες στα δημόσια κτίρια, ελπίζουμε -τουλάχιστον- σε μία γενναία κρατική χρηματοδότηση (Αν το το ποσό χρηματοδότησης δεν επαρκεί, τότε θα συμπληρωθεί το ποσό από ιδίους πόρους).

Σε περίπτωση δε που υπογραφεί η απόφαση χρηματοδότησης, η δημοτική αρχή δεσμεύεται να λειτουργήσει άμεσα επισπεύδοντας τις διαδικασίες, ώστε να είναι έτοιμο γρήγορα και να αποδοθεί προς χρήση.

Θα επανέλθουμε, αν υπάρξει εξέλιξη, με νεώτερη ανακοίνωση.