Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής

Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Είναι μία πράξη που φανερώνει ενέργεια και καλοσύνη. Είναι μία συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλο στον ίδιο το Δήμο μας.

Αξιέπαινο παράδειγμα είναι η εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Νέων Μουδανιών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, από την πανελλήνια δράση καθαρισμού «Let’s do it Greece», σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και στην οποία συμμετείχαν περισσότερο από 150 εθελοντές, οι οποίοι καθάρισαν την παραλία Νέων Μουδανιών.

Ειδικότερα, συμμετείχαν η ομάδα Volley του ΠΟΜ, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών καθώς και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους, και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, YOU IN EUROPE.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω μία ευχή. Όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να προσφέρουμε ακόμη περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό ακόμη περισσότερο, για να γίνει ο Δήμος μας πιο αισιόδοξος, πιο φιλικός και πιο ανθρώπινος.