Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενούμενοι του ΓΕΛ Νέων Μουδανιών στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+

Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενούμενοι του ΓΕΛ Νέων Μουδανιών στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+

Το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών για τα σχολικά έτη 2018 – 2019 και 2019 – 2020 έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Migration biografies – Europe on the move”. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες του σχολείου επισκέφτηκαν ήδη το Μπάρι στην Ιταλία, το Πλάνεγκ στην περιοχή του Μονάχου στη Γερμανία και το Πόρτο στην Πορτογαλία. Την εβδομάδα 7-11/10/2019, 7 καθηγητές και 21 μαθητές των παραπάνω περιοχών επισκέπτονται τα Ν. Μουδανιά και το σχολείο.

Στα πλαίσια αυτής της κινητικότητας έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δράσεις -άλλες σχετικές με το θέμα του προγράμματος (ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων) και άλλες σχετικές με την παρουσίαση και προβολή της περιοχής του Δήμου Ν. Προποντίδας και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, την Τρίτη 8-10-19 στις 10:00 π.μ. έγινε η υποδοχή των μαθητών και καθηγητών του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Οι μαθητές από κάθε Χώρα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής τους και χόρεψαν όλοι μαζί τους χορούς της κάθε Χώρας.

Ακόμα, την Παρασκευή 11-10-19 (από 9:00 και μέχρι περίπου τις 11:00 π.μ.) θα διεξαχθεί ένα πρωτότυπο Refugee Simulation Game σε όλη την έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος Ν. Μουδανιών. Ενώ θα εξελίσσεται ένα κυνήγι θησαυρού, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή (στα πλαίσια του εφικτού) με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος, όταν φεύγει από τον τόπο του (χωρίς τη θέλησή του) και προσπαθεί να βρει τα βασικά σε έναν νέο τόπο. Η δράση, πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντάσσεται και στα πλαίσια του εορτασμού των Erasmus days 2019.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς δήλωσε μεταξύ άλλων: “Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθούν στην επαφή με άλλους λαούς, ενισχύουν την ανεκτικότητα κι ενδυναμώνουν τις συνεργασίες. Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών και τα παιδιά για τη δράση.”