Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πλούσια σε δράσεις ήταν η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Ν. Προποντίδας που ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία, καθώς υπήρξε θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο και κυρίως τα παιδιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου 2019, το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλητικούς αγώνες στίβου, σφαιροβολίας, αγώνες μπάσκετ και επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής που πραγματοποιήθηκαν από μαθήτριες στο αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου. Επίσης, στο χώρο του αθλητικού κέντρου τοποθετήθηκαν παγκάκια και στάντ ποδηλάτων.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, η δράση μεταφέρθηκε στα Ν. Μουδανιά όπου τοποθετήθηκαν νέοι σταθμοί ποδηλάτων στην οδό Κύπρου, στην παραλία, πλατεία και το Δημαρχείο Ν. Μουδανιών, στο γήπεδο και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Επίσης, έγινε δεντροφύτευση στο πάρκο της Παναγίας Κορυφινής στα Ν. Μουδανιά και διαμόρφωση χώρων του.

Το πρωί του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις taekwondo από τις αθλήτριες και αθλητές των αθλητικών συλλόγων “’Αρμα Σημάντρων” και “Μακεδονική Φάλλαγα Ν. Μουδανιών” με τις οδηγίες των δασκάλων τους, Χρ. Μποζίνη και Σταύρου Τοκμακίδη. Χθες Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, μέρος της πόλης των Ν. Μουδανιών έκλεισε, ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα οι ποδηλάτες αλλά και να φιλοξενηθούν δράσεις για όλους, όπως σκάκι, πιγκ-πογκ, παιχνίδια, ποδήλατα και την έκθεση της ιστορίας των ποδηλάτων. Τοποθετήθηκαν, επίσης, παγκάκια και πάρκινγκ ποδηλάτων σε επιλεγμένα σημεία.

Ευχαριστούμε θερμά, όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Η βιώσιμη ανάπτυξη και η κινητικότητα με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον παραμένει στους στόχους του Δήμου κι έτσι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με νέες δράσεις και την επόμενη χρονιά.