Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου στο Φεστιβάλ Θάλασσας.

Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου στο Φεστιβάλ Θάλασσας.

Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, Δον Ζουάν του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρακολούθησαν χθες Δευτέρα 13 Αυγούστου 2019, οι θεατές του Φεστιβάλ Θάλασσας.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Δον Ζουάν – ο οποίος ανήκει στην τάξη των ευγενών- παρουσιάζοντας τον ως γοητευτικό, αινιγματικό, αλλά και αθεράπευτα ρομαντικό καρδιακατακτητή. Στην πλοκή του έργου, περιγράφεται η διαδρομή του ήρωα πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της γαλλικής αυλής του 17ου αιώνα, στην οποία ασκεί κριτική ο Μολιέρος.
Ο θρυλικός ήρωας Δον Ζουάν, διεκδικεί την απόλυτη ελευθερία και την απαλλαγή από συναισθηματικά, ηθικά, οικογενειακά, ηθικά, θρησκευτικά και κοινωνικά δεσμά.
Έτσι, ο Μολιέρος επιλέγει να κινήσει τον πρωταγωνιστή σε δύο πόλους: από τη μία ο μύθος του γυναικοκατακτητή κι από την άλλη η υπονόμευση των θεσμών από τον ήρωα, ο οποίος εκφράζει τον ορθολογισμό κογχάζοντας τον κοινωνικό δηθενισμό.
Στο τέλος της παράστασης, οι θεατές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους, τόσο για την εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών, όσο και για την σκηνοθεσία και την απόδοση του έργου, με ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα!