Μ. Καρράς: Νεολαία και Αθλητισμός στην πρώτη γραμμή

Μ. Καρράς: Νεολαία και Αθλητισμός στην πρώτη γραμμή

Μ. Καρράς: «Νεολαία και Αθλητισμός στην πρώτη γραμμή»

– Σημαντική αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Έργα σχολικής στέγης και αθλητικών υποδομών βρέθηκαν αυτή την πενταετία στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της παρούσας Δημοτικής Αρχής Ν. Προποντίδας. Όπως δηλώνει στο halkidikifocus.gr, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Καρράς, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι τόσο Εθνικών, όσο και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αναμφισβήτητα η σχολική στέγη αποτελεί καυτό ζήτημα για όλους τους Δήμους της χώρας. Στον Δήμο Νέας Προποντίδας τι βήματα έχουν γίνει στον τομέα αυτό επί των ημερών σας;

Όλος ο αγώνας μας οικογενειακός, κοινωνικός, πολιτειακός γίνεται για την νεολαία μας, γίνεται για τα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτό:

 • Κατασκευάσαμε το Γενικό Λύκειο Ν. Καλλικράτειας δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στη σχολική στέγη που αφορά την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον πρώην Δήμο Ν. Καλλικράτειας.
 • Κατασκευάζουμε το 4ο και το 5ο Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών και το 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας.
 • Δημοπρατήσαμε το 3ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών και είναι να εγκατασταθεί ο εργολάβος, Έτσι δίνουμε οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Νέας Προποντίδας και όλα αυτά με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ.
 • Αποκαταστήσαμε άμεσα σε χρόνο ρεκόρ τις βλάβες στην οροφή στο κτήριο του γυμνασίου και λυκειακών τάξεων Σημάντρων. Με δικά μας χρήματα.
 • Δημοπρατήσαμε και αναμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου για την αποκατάσταση βλαβών στο νηπιαγωγείο Αγ. Παύλου,του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου Ν. Συλλάτων και του νηπιαγωγείο Ν. Πλαγίων
 • Ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση βλαβών στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Ν. Τρίγλιας και παλαιότερα του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Κρήνης
 • Προχωρούμε στην μετατροπή χρήσης αγροτεμαχίου στην περιοχή Αγ. Αθανασίου Ν Τρίγλιας σε χώρο εκπαίδευσης προκείμενου να κατασκευασθεί το 2ο νηπιαγωγείο.
 • Εντάξαμε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ κεντρικής Μακεδονίας την Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) Ν. Μουδανιών,, του Γυμνασίου &Λυκειακών τάξεων Σημάντρων και του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας, Έργα τα οποία είναι προς δημοπράτηση.
 • Η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών είναι προς ένταξη.
 • Ιδρύσαμε σχολείο 2ης ευκαιρίας το οποίο μάλιστα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Είναι το μοναδικό στη Χαλκιδική το έχει αγκαλιάσει η κοινωνία και δίνεται έτσι σε πολίτες από όλη τη Χαλκιδική που δεν κατάφεραν να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου να πετύχουν, στο στόχο τους τώρα.

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες για την προσχολική αγωγή είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθώς οι περισσότεροι γονείς τις αντίστοιχες δομές για τη φιλοξενία των παιδιών τους. Ποια είναι η κατάσταση στο Δήμο σας;

Η προσχολική αγωγή βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σε ολόκληρο το Δήμο μας. Ειδικότερα λειτουργούν οιΠαιδικοί Σταθμοί Ν. Μουδανιών, Σημάντρων, Ν. Τρίγλιας και Βρεφονηπιακός Σταθμός Ν. Καλλικράτειας.

Οι παραπάνω παιδικοί σταθμοί παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είναι στελεχωμένοι με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό πρόσφατα και οι 5 παιδικοί σταθμοί εντάχθηκαν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών συνολικού ποσού 250.000 ευρώ με την οποία υλοποιήσαμε – και υλοποιούμε ανακαίνιση των εγκαταστάσεων όλων των παιδικών σταθμών.

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι παιδικοί σταθμοί μας έχουν άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία.

Εκτός από τους Παιδικούς Σταθμούς, θέσατε σε λειτουργία και άλλες δομές για παιδιά, με στόχο τη διευκόλυνση των γονέων;

Όσον αφορά τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στο Δήμο Ν. Προποντίδας υπάρχουν συνολικά 6 δομές, από τις οποίες 4 Κ.Δ.Α.Π. και 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ).

Στόχος είναι η δημιουργική απασχόληση των μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού, πέραν του ωραρίου του Σχολείου, καθώς και την περίοδο των διακοπών, των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς. Αυτά λειτουργούν σε Ν. Μουδανιά, Ν. Τρίγλια, Ν. Καλλικράτεια και Πορταριά.

Ποιες δράσεις υλοποιήσατε για τη στήριξη του αθλητισμού;

Ο τομέας του αθλητισμού αποτελεί για μας κυρίαρχη προτεραιότητα και το έργο μας εστιάζεται στα εξής:

 • Αδειοδότηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Νέας Προποντίδας. Ειδικότερα αφορά εργασίες ελέγχου καταλληλότητας για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου, ποδοσφαιρικά γήπεδα 5×5, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ, προκειμένου αυτές να αδειοδοτηθούν – έκδοση άδειας λειτουργίας
 • Κατασκευή γηπέδου 5 x 5 Αγ. Παντελεήμονα
 • Κλειστό γυμναστήριο Δ.Κ. Σημάντρων (Χρηματοδότηση: Υπουργείο Εσωτερικών “Φιλόδημος” & Ίδιοι Πόροι).
 • Κατασκευή γηπέδου 5×5 στον οικισμό της Ν. Γωνιάς
 • Κατασκευή γηπέδου 5×5 στον οικισμό του Λακκώματος
 • Εργασίες συντήρησης του γηπέδου Ν Τρίγλιας αποδυτηρίων, ηλεκτροφωτισμού, και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου γηπέδου Ν. Τρίγλιας.