Ομαλοποιείται η κατάσταση στον δήμο μας μετά τη θεομηνεία.

Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση σ’ όλες τις περιοχές του δήμου Ν. Προποντίδας. Ήδη γεννήτριες τοποθετήθηκαν και τοποθετούνται για την αποκατάσταση της υδροδότησης, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το οδικό δίκτυο Μουδανιών-Κασσάνδρας. Αυτά αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης πρωινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ν. Προποντίδας προεδρεύοντος του υπουργού υποδομών κ. Κων. Αχιλ. Καραμανλή παρουσία του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα, του δημάρχου Ν. Προποντίδας κ. Εμ. Καρρά, του δημάρχου Κασσάνδρας κ. Β. Κυρίτση, του αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Γιώργου κι όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Κατά τη διάρκεια της αναφέρθηκε ότι δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, καθώς και στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα δεδομένης της αυξημένης κίνησης του Σαββατοκύριακου.

15 κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου υποδομών και άλλα τόσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν ζημίες σε υποδομές και δημόσια κτίρια. Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα, είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων.
Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στις 11: 30 κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε ότι σταδιακά διάφορες περιοχές ηλεκτροδοτούνται, ενώ ήδη γίνεται ο απαραίτητος καθαρισμός για να δοθεί σε κυκλοφορία το οδικό δίκτυο Μουδανιών-Κασσάνδρας.