Ομιλία εγκαινίων εκλογικού κέντρου Νέας Καλλικράτειας.

Ομιλία εγκαινίων εκλογικού κέντρου Νέας Καλλικράτειας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Είναι ιδιαίτερη και μοναδική η στιγμή για μένα, γιατί μέσα από πέντε χρόνια εργώδους προσπάθειας μπορέσαμε και καταφέραμε το καλύτερο δυνατό, σε μία δύσκολη χρονική στιγμή για όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι μπροστά μας, να εξελίσσονται σε έργα παντού: στα Μουδανιά, στη Τρίγλια, στη Καλλικράτεια, σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά, για μένα να σας καλωσορίζω σήμερα εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στη Ν. Καλλικράτεια, διότι για μένα ήταν ένα προσωπικό στοίχημα η περαιτέρω πορεία μας ως παράταξη, όπως επίσης και η εκ νέου υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος, καθώς όλα θα εξαρτιόταν από την ανταπόκριση και την αντιμετώπιση που θα αποκόμιζα από τους συμπολίτες μας, κατά την υλοποίηση των έργων που είχαμε υποσχεθεί στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο του 2014.

Βλέποντας όμως ότι η προσπάθεια ανταμείβεται,

βλέποντας ότι ο κόσμος μας αγκάλιασε,

βλέποντας ότι ο κόσμος μας πιστεύει.

Βλέποντας ότι η συνείδηση των συμπολιτών μας αλλάζει,

μας ώθησε στη σκέψη να συνεχίσουμε,

να προχωρήσουμε μεθοδικά και βήμα – βήμα, στη δημιουργία υποδομών που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας, όπως επίσης και το προφίλ και την ταυτότητα της Νέας Προποντίδας.

Τα  εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου σηματοδοτούν την απαρχή της καινούριας μας προσπάθειας, γι’ ακόμη μία πιο δημιουργική τετραετία, που όλοι εσείς τη ζητάτε, βλέποντας ότι η ψήφος σας δεν πήγε χαμένη, βλέποντας ότι το ήθος, η τιμιότητα και η εργατικότητα, οδήγησαν τη Νέα Προποντίδα να είναι σήμερα πραγματικά αιτία, να συζητιέται παντού στη Χαλκιδική και στην Κεντρική Μακεδονία  γενικότερα, για το πώς μπορεί ένας μεσαίος Δήμος όπως ο δικός μας να υλοποιεί έργα αυτού του μεγέθους, από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν ανοιχτά, απλά οργανώνονται σωστά από τις υπηρεσίες μας με ταυτόχρονη καθοδήγηση και συνεργασία με τους αιρετούς.

Παράγουμε έργο.

Και αν αυτό ενοχλεί κάποιους,  τους δηλώνουμε ότι δεν θα κουραστούμε ποτέ να προσφέρουμε και να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Κουραζόμαστε όμως πραγματικά να τους ακούμε κάθε μέρα να αοριστολογούν, να υπόσχονται, να κάνουν πως τα ξέρουν όλα, να παριστάνουν τους μάγους με το μαγικό ραβδί, έχοντας δήθεν τις λύσεις στο τσεπάκι τους.

Ανέξοδα λόγια, ατέρμονες υποσχέσεις και επικίνδυνα πειράματα δεν έχουν θέση στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραδώσουμε την τύχη του Δήμου μας σε κανέναν χωρίς εμπειρία διοίκησης, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, χωρίς όραμα, χωρίς τη βαθειά γνώση που απαιτεί η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Δεν αρκεί  μόνο να υπόσχεσαι, πρέπει να γνωρίζεις κυρίως τους τρόπους που θα σου επιτρέψουν να τα κάνεις πράξεις.

Γι’ αυτό λοιπόν απέναντι στις προκλήσεις, απαντάμε με εμπειρία διοίκησης, ισχυρή δημιουργική ομάδα, αποτελεσματικό πρόγραμμα.

Τα σημερινά εγκαίνια όμως φίλες και φίλοι μου είναι για μένα και μία μέρα ευθύνης και προβληματισμού, γιατί έχουμε αποκτήσει πλέον την εμπειρία   και πρέπει με κάθε τρόπο να πετύχουμε περισσότερα , έχοντας πλέον οδηγό τη γνώση που αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι, κάνοντας την αυτοκριτική μας συζητώντας με όλους εσάς, προχώρησα σε ανανέωση του ψηφοδελτίου μας με νέα πρόσωπα από όλους τους χώρους, με ανθρώπους ικανούς και αναγνωρίσιμους, ανθρώπους της προσφοράς χωρίς ιδιοτέλεια, ανθρώπους που είδαν σε μας άμεσα αποτελέσματα, αλλά κι εγώ με τη σειρά μου είδα τη σπίθα στο βλέμμα τους, είδα καθαρούς ανθρώπους, γυναίκες και άντρες που θέλουν να συμπορευθούμε μαζί σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα. Είδα πρόσωπα χαμογελαστά με νέες ιδέες, με θετική ενέργεια, με περίσσια αγάπη για τον τόπο τους, ο καθένας με τις δικές του προτεραιότητες και αξίες. Είδα ανθρώπους πετυχημένους και αξιοπρεπείς με αποδοχή στην κοινωνία, την οποία ζουν, αλλά και στον ευρύτερο Δήμο. Είδα ανθρώπους που ταιριάζουμε και θα προσπαθήσουμε     ώστε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο που αγαπάμε.

Φίλες και φίλοι,

εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ το νέο μας εκλογικό κέντρο όπου θα ήθελα να είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, ένας χώρος που θα υπάρχει πλούσιο υλικό από τα έργα που έγιναν στη Δ.Ε. Καλλικράτειας, που θα μπορείτε να βρείτε τις προγραμματικές μας θέσης και τα έργα που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία, έντυπο υλικό που θα γνωρίσετε τους υποψήφιούς μας απ΄ όλες τις Δ. Ενότητες, ένας  χώρος που περιμένω όλους τους κατοίκους της πόλης να έρθουν, να επισκεφθούν για να ακούσουμε τις προτάσεις τους, να ακούσουμε τις ιδέες τους, να ακούσουμε τι ονειρεύονται για τον τόπο τους, προκειμένου να το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας. Θέλουμε όμως ν’ ακούσουμε και την κριτική τους, να μας επισημάνουν τα λάθη μας και να γνωρίσουμε τι δεν κάναμε καλά για να το διορθώσουμε.

Η προσέλευσή σας θα δώσει κουράγιο και δύναμη σε μένα αλλά και σε όλους τους υποψηφίους, να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τον αγώνα μας για την πραγμάτωση του στόχου μας που είναι να δημιουργήσουμε ένα Σύγχρονο Δήμο, που σέβεται το περιβάλλον, τις παραδόσεις και τις αξίες που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας.