Ομιλία εγκαινίων εκλογικού κέντρου Νέας Τρίγλιας.

Ομιλία εγκαινίων εκλογικού κέντρου Νέας Τρίγλιας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συνδημότες και συνδημότισσες

Σας ευχαριστώ θερμά που είστε σήμερα μαζί μας, εδώ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας,” νέα προποντίδα- Σύγχρονος Δήμος”, για να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της νίκης για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Το οδοιπορικό που ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια στο δήμο μας, να είστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο, με πολύ δουλειά , με αξιοκρατία και διαφάνεια, για αυτή τη νέα τετραετία.

Σήμερα μετά από πέντε χρόνια, μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, γιατί εμείς κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας . Το όραμα όλων για την  αλλαγή στη  Νέα Προποντίδα, για ένα Δήμο αντάξιο των κατοίκων του, γίνεται πράξη.

Μαζί αλλάζουμε το Δήμο μας, μαζί αλλάζουμε τη ζωή μας, χωρίς διακρίσεις, με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρηματικών κονδυλίων, με μια διαφορετική προσέγγιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων , για ένα Δήμο που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Δημότη.

Αυτή την πενταετία μαζί πορευτήκαμε και πετύχαμε πολλά.

Βάλαμε τον πήχη ψηλά, γιατί αυτή ήταν η εντολή σας, η επιθυμία σας, αλλά κυρίως η δική μας προεκλογική δέσμευση του 2014.

Είμαστε περήφανοι γιατί πετύχαμε πολλά, ίσως πιο πολλά από αυτά που μπορούσαμε, στο χρονικό περιθώριο της θητείας μας και στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε. Όμως παρόλα αυτά οι ανάγκες για νέα έργα δεν σταματούν ποτέ να υπάρχουν, για αυτό, να είστε βέβαιοι, ότι θα εργαζόμαστε πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Φίλες και φίλοι

Μας δείξατε

εμπιστοσύνη,

ήσασταν δίπλα μας στα δύσκολα,

μοιραστήκαμε δυσκολίες,

εμπόδια και χαρές, μετά από κάθε επιτυχία.

Για αυτό  και σας είμαστε ευγνώμονες.

Αυτή σας την εμπιστοσύνη δε πρόκειται να την προδώσουμε ποτέ. Αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση αλλά και δέσμευση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού μας.

Συναντιόμαστε εδώ απόψε, για

να ζητήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη σας

να ζητήσουμε να στηρίξετε τον συνδυασμό μας ,

για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε όσα υποσχόμαστε.

Μαζί θα συνεχίσουμε το δρόμο

της δημιουργίας,

της προόδου ,

και της ανάπτυξης για καλύτερη ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν χρώματα, ταλαιπωρούν εξίσου όλους τους πολίτες για αυτό και η αντιμετώπιση τους απαιτεί κοινή προσπάθεια ανεξάρτητη από πολιτικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις.

Πολλές φορές η αλήθεια και η πραγματικότητα τρομάζει. Μόνο κάποιος κακόβουλος, δεν παραδέχεται ότι αυτή τη χρονική στιγμή, παράγεται μεγάλο έργο, το οποίο όλοι σας το διαπιστώνεται καθημερινά. Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο αυτό και να το κατηγορήσουν, πετώντας λάσπη και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Τάζουν τα ανέφικτα, προσπαθώντας να πείσουν, παραδείγματος χάρη   με την κατάργηση του ΦΠΑ από το νερό που είναι νόμος του κράτους. Να σας θυμίσω, ότι θα ήμουν ο πρώτος επιβάτης στα υδροπλάνα που θα προσθαλασσώνονταν στο Θερμαϊκό κόλπο και τώρα μας έρχεται το λεωφορείο χωρίς οδηγό από τα Τρίκαλα.

Προτιμούμε το καράβι να χει καπετάνιο,

για να το  κυβερνά στην τρικυμία

το λεωφορείο να χει οδηγό

και ο Δήμος να χει δημοτική αρχή

με γνώση,

με διάθεση για δουλειά,

με προγραμματισμό,

με μεθοδικότητα

με τιμιότητα

με  διαφάνεια

και σε συνεργασία με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του Δήμου μας, το οποίο και ευχαριστώ, να παράγουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Εμείς δεν ονειροβατούμε.

Εμείς δεν τάζουμε.

Εμείς είμαστε προσγειωμένοι

Εμείς είμαστε ρεαλιστές

Φίλες και φίλοι

Παρακολουθείτε πίσω μου όλη αυτή την ώρα, ένα δείγμα του έργου μας που πραγματοποιήθηκε, αυτή την πενταετία στη Δημοτική ενότητα Τρίγλιας. Προσπαθήσαμε, με ευαισθησία και ανθρωπιά, να αντιμετωπίσουμε πολλές πτυχές, που αφορούν την ανάπτυξη του δήμου αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

Χαρακτηριστικά αναφέρω:

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Ν Τρίγλια και Ν Τένεδο αναβαθμίζοντας την ποιότητα του νερού και περιορίζοντας τις συχνές βλάβες και κατ επέκταση της διακοπές υδροδότησης.

Ολοκληρώθηκε ο περιφερειακός δρόμος της Ν Τρίγλιας και δόθηκε λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της διέλευσης των απορριμματοφόρων και των σταθμών μεταφόρτωσης καθώς τα  οχήματα περνούσαν μέσα από την Τρίγλια. Θα το θυμάστε όλοι αυτό το γεγονός.

Επίσης ολοκληρώθηκε, μέχρι τα όρια του Δήμου μας ο δρόμος προς το Πρινοχώρι. Πολλοί μας ρωτούν γιατί δεν συνεχίστηκε το έργο και μετά τα όρια του Δήμου μας? Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε έργα μόνο μέσα στην εδαφική μας περιφέρεια.

Για τα δύο αυτά έργα πραγματικά κυνηγήσαμε τη χρηματοδότησή τους, από την στιγμή που αναλάβαμε  το 2014, γιατί διαπιστώσαμε ότι αφενός δημιουργούσαν διάφορα προβλήματα στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Τρίγλιας και αφετέρου δεν υπήρχε πρόβλεψη κατά την αρχική μελέτη κατασκευής του ΧΥΤΑ, που προφανώς θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί ως αντισταθμιστικό και ανταποδοτικό έργο για την ίδια την Τρίγλια.

Ενδεικτικά επίσης, σας θυμίζω ότι,  κατασκευάστηκε νέος αγωγός από την μονάδα επεξεργασίας Αρσενικού προς την  υδρευτική δεξαμενή  Ν Τρίγλιας, δίνοντας λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα υδροληψίας που αντιμετώπιζε η Τρίγλια και αντικαταστάθηκαν αγωγοί ύδρευσης και άρδευσης σε Ν Πλάγια, Ελαιοχώρια, Κρήνη και Πετράλωνα προσφέροντας και αυτοί στην βελτίωση της υδροδότησης των χωριών.

Υλοποιείται το αποχετευτικό δίκτυο Ν Τρίγλιας και Ν Πλαγίων, με ταυτόχρονη κατασκευή βιολογικού. Ένα έργο που σύντομα θα δοθεί προς χρήση στους δημότες μας, αντιλαμβανόμενοι το περιβαλλοντικό όφελος του τόπου πρώτα από όλα.

Αντικαθίσταται ο  ηλεκτροφωτισμός στην παραλία Ν Πλαγίων, σύντομα θα γίνει νέα δενδροφύτευση  με νέο αρδευτικό δίκτυο προσδίδοντας στην παραλία των Ν Πλαγίων μια εντελώς διαφορετική εικόνα

Υλοποιούνται έργα οδοποιίας σε Ν Τρίγλια, Ν Πλάγια, Ελαιοχώρια, Πετράλωνα και Κρήνη.

Κατασκευάστηκε  εξ ολοκλήρου ο δρόμος από διασταύρωση Τρίγλιας μέχρι  Ν Τένεδο αποκτώντας η Ν Τένεδος ένα δρόμο  ασφαλή.

Κατασκευάζονται πεζοδρόμια με ηλεκτροφωτισμό σε Ν Τρίγλια και Κρήνη διευκολύνοντας τη διέλευση των πεζών.

Ολοκληρώθηκαν περιμετρικά στην κεντρική πλατεία  Τρίγλιας οι παρεμβάσεις με νέα υλικά αντοχής, αντικαθιστώντας τις σπασμένες πλάκες και αναβαθμίζοντας αισθητικά όλη τη γύρω περιοχή.

Κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές

Σύντομα θα αρχίσει να ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος από την Αγία Παρασκευή έως στον κόμβο Σωζόπολης, ο οποίος εκτός του ότι θα  δώσει στους αγρότες πρόσβαση στα χωράφια τους, θα δώσει και ακόμα μια διέξοδο σε Τρίγλια και Ελαιοχώρια αλλά και στην περιοχή γενικότερα προς την εθνική οδό Μουδανιών Θεσσαλονίκης

Ένα μεγάλο έργο το οποίο έχει δρομολογηθεί στη θητεία μας  είναι η κατασκευή του Φράγματος  Τρίγλιας στη θέση Πλατάνια. Ένα έργο πολυσυζητημένο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες  του, τις οποίες και παραδώσαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτό με τη σειρά του, το έχει υποβάλλει προς ένταξη στο ΕΣΠΑ . Το παρακολουθούμε στενά και σύντομα περιμένουμε την ένταξη του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ένα έργο, που όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει διπλό χαρακτήρα, αφενός βελτιώνει την  αρδευτική κατάσταση στο υπάρχον αρδευτικό δίκτυο της Τρίγλιας, θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης και νέων αγροτεμαχίων στην ευρύτερη περιοχή του φράγματος, και αφετέρου θα κρατά τις  φερτές ύλες ώστε να προστατεύεται το παραλιακό μέτωπο Ν Τρίγλιας και Ν Πλαγίων

Προχωρούμε μετά την ολοκλήρωση του  Βιολογικού Τρίγλιας, σε επιπλέον αναβάθμιση του Βιολογικού, ώστε να μετατρέπονται τα λύματα σε νερό άρδευσης και έτσι να υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης και νέων αγροτεμαχίων στην ευρύτερη περιοχή.

Δημιουργήσαμε δομή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίγλιας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δίνοντας λύση σε ζητήματα παιδείας και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών σε ωράριο εκτός σχολείου.

Στηρίζουμε την ομάδα της Τρίγλιας, του ΠΟΤ, σε κάθε του βήμα από την άνοδό του στη Γ’ Εθνική. Έχουμε αναλάβει τη μεταφορά του σε όλα τα παιχνίδια εκτός Τρίγλιας. Έχουμε αναλάβει την καθαριότητα του γηπέδου, τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του, υλοποιήσαμε ηλεκτρολογικές εργασίες, υλοποιήσαμε τη συντήρηση των παλαιών αποδυτηρίων, υδραυλικές εγκαταστάσεις και τοποθέτηση πλακιδίων. Επιπλέον στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου τσιμεντοστρώσαμε 1.000m2 περίπου.

Τροποποιούμε τη χρήση γης,  του δημοτικού αγροτεμαχίου στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, σε χώρο εκπαίδευσης, για να  κατασκευάσουμε νέο διδακτήριο του  2 ου Νηπιαγωγείου Τρίγλιας.

Δώσαμε λύση σε προβλήματα συντήρησης του κτηρίου που αντιμετώπιζε το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Τρίγλιας, Δημ. Σχ. Κρήνης και πρόσφατα άρχισαν εργασίες στα Ελαιοχώρια και η σκεπή του Σχολείου Ν. Πλαγίων .

Στην προεκλογική ομιλία μας θα αναφερθούμε εκτενώς και διεξοδικά σε όλα τα έργα και δράσεις που προγραμματίζουμε για κάθε κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Τρίγλιας

Συνδημότες και συνδημότισσες

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας δεν μπορεί να περιμένει,

Χρειάζεται

γνώσεις,

εμπειρία,

νέες ιδέες

και ρεαλιστικό σχεδιασμό.

Η  δημοτική μας παράταξη,” νέα προποντίδα Σύγχρονος Δήμος”, με μεγαλύτερη επίγνωση των δυσκολιών του μεγάλου οδοιπορικού που ξεκινήσαμε, όλοι εμείς εδώ αλλά και αυτοί που δεν μπόρεσαν να είναι σήμερα κοντά μας, εμπειρότεροι, σοφότεροι αλλά και με περισσότερη αισιοδοξία, ζητάμε την ανανέωση της κοινής μας πορείας, για τη συνέχεια της δημιουργικής μας προσπάθειας, για το άλμα προς τα εμπρός, για την ολοκλήρωση του έργου μας που μαζί βάλαμε τα θεμέλια του.

Δεν λέμε λόγια.

Το αποδείξαμε  πως μπορούμε να σας κοιτάμε ίσια στα ματιά με καθαρό βλέμμα και σιγουριά.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, εδώ στη Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας, είναι άξια στελέχη, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

Η παράταξή μας πλαισιώνεται με  νέους και νέες που έχουν όρεξη και μεράκι για δουλειά,  τους οποίους και θα γνωρίσετε στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας.

Φίλες και φίλοι,

Μαζί συνεχίσουμε στο νέο προσκλητήριο νίκης για μια νέα τετραετία, για νέες κατακτήσεις για να πάμε το Δήμο μας ακόμα ψηλότερα.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου ζητάμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

Πιστεύουμε ότι θα μας δώσετε την ευκαιρία για την επόμενη μέρα, να υλοποιήσουμε όλα όσα  δεσμευόμαστε.

Για να γίνει η  Νέα Προποντίδα  Δήμος

Σύγχρονος

Ισχυρός

Πρωτοπόρος

Αναπτυξιακός

Μαζί συνεχίζουμε……..

Σας ευχαριστώ πολύ.