Δωρεάν παραχώρηση Αγροτεμαχίου στον Νομαρχιακό Σύλλογο “Αγάπη” για ανέγερση Οικοτροφείου

Δωρεάν παραχώρηση Αγροτεμαχίου στον Νομαρχιακό Σύλλογο “Αγάπη” για ανέγερση Οικοτροφείου

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Ν. Προποντίδας δώρισε το 539 Αγροτεμάχιο της Κοινότητας Πορταριάς, έκτασης 5.396 τ.μ. στον Νομαρχιακό Σύλλογο Α.με.Α “Η Αγάπη” μετά από αίτημά του, προκειμένου να ανεγείρει οικοτροφείο για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρία, που στερούνται οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος. Ο Δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε για την υπογραφή του συμβολαίου που έγινε πρόσφατα. Βάσει της απόφασης θα στεγάσει, όχι μόνο μέλη του συλλόγου, αλλά γενικά κατοίκους της Χαλκιδικής που βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση. Η ανέγερση θα πρέπει να έχει ξεκινήσει εντός πέντε χρόνων από την μεταγραφή του τίτλου κτήσης στο Υποθηκοφυλακείο με δικαίωμα παράτασης τριών ετών. Αν ο όρος δεν τηρηθεί, η δωρεά ανακαλείται.
“Δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε στο αίτημα του συλλόγου “Η Αγάπη”. Ήταν το ελάχιστο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση ατόμων με αναπηρία που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος. Οι οικογένειες που έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία ζουν πάντα με το άγχος και την αγωνία τι θα απογίνει, όταν θα μείνει μόνο του χωρίς φροντίδα. Η ανέγερση του οικοτροφείου θα τους προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά, για το μέλλον των δικών τους ανθρώπων.
Ως δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, έχω δείξει επανειλημμένα την ευαισθησία μου απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Οφείλω, τέλος, να διευκρινίσω ότι δεν έγινε δωρεά σε ένα σύλλογο Πολυγύρου, όπως εσφαλμένα ακούστηκε, αλλά σε ένα σύλλογο που αριθμεί μέλη από όλο τον Νομό. Ας μην προωθούμε τάσεις διαχωρισμού και ανισοτήτων, όταν κύριο μέλημά όλων μας ήταν και είναι, η άρση των ανισοτήτων, η ισότιμη συμμετοχή των ΑΜΕΑ στην κοινωνία, καθώς και η εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. Δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι κοντά σε όλους τους συλλόγους με ανάλογη δράση ”, ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.