Ο “Προμηθέας Δεσμώτης” στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Ο “Προμηθέας Δεσμώτης” στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Με τη μοναδική θεατρική παράσταση “Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας συνεχίστηκε χθες το Φεστιβάλ Θάλασσας. Η καινοτομία στο ρόλο του πρωταγωνιστή να είναι μία γυναίκα αποτελεί το ξεχωριστό της στοιχείο αλλά και συνάμα τη μεγάλη πρόκληση.
Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο της βραβευμένης διεθνούς φήμης ηθοποιού, Κάθρυν Χάντερ τον ιδανικό Προμηθέα. Η εξήγηση, γιατί επέλεξε μία γυναίκα να υποδύεται έναν άνδρα, δίνεται από τον ίδιο: “Ο Προμηθέας είναι ένας άνθρωπος-Θεός. Ένας εκπεπτωκώς άγγελος. Δεν είναι ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Είναι αυτός που αρνήθηκε το διαχωρισμό των ανθρώπων. Τους αγάπησε και τους υπερασπίστηκε”.
Ξεχωριστή ήταν και η αφήγηση του πλέον εμβληματικού Έλληνα ηθοποιού στο αρχαίο δράμα, Νικήτα Τσακίρογλου, που έχει υποδυθεί στο παρελθόν δύο φορές τον ρόλο του Προμηθέα.
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 με τα “Δέκα μπουζούκια της Δόμνας”, ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, ενώ η αυλαία για φέτος “πέφτει” με την κωμωδία “Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019.