Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας στη “Νύχτα Τέχνης 2019”

Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας στη “Νύχτα Τέχνης 2019”

Το ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας συμμετείχε στη “Νύχτα Τέχνης 2019”, έναν εικαστικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά από τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των “54ων Δημητρίων”.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ, μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό, επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν με τη βοήθεια του Γιώργου Τσιρακίδη στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου: Από τις “Υφάντρες” των αδερφών Μανάκη στις αρχές του 20ου αιώνα και τα βουκολικά δράματα, τις ταινίες της Φίνος Φιλμ στη δεκαετία ’60 με την τεράστια λαϊκή απήχηση και τους ηθοποιούς-σταρ, τον καλλιτεχνικό κινηματογράφο του Τάκη Κανελλόπουλου και του Θοδωρή Αγγελόπουλου, μέχρι και τις βιντεοταινίες της δεκαετίας ’80 και το σινεμά του σήμερα (Γιάνναρης, Αβδελιώδης, Μπουλμέτης κ.ά.).

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ νέου τον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από την προβολή αποσπασμάτων ταινιών, κουστούμια ηθοποιών, μηχανήματα προβολής και άλλα ιστορικά τεκμήρια. Μετά το τέλος της ξενάγησης, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ταινία 3D για την ιστορία του κινηματογράφου.

Αμέσως μετά επισκέφθηκαν και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το οποίο συμμετέχει στην 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με τη συνεισφορά καλλιτεχνών από Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Τα έργα που εκτίθενται αποτελούν μια προσπάθεια αναζήτησης “εναλλακτικών σημείων θέασης του παρελθόντος, του παρόντος και μελλοντικού κόσμου, και με κάποιον τρόπο τον ανασυνθέτουν”. Στα μουσεία είχαν τη χαρά να συναντήσουν και το ΣΔΕ Δενδοποτάμου.