Συμμετοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας στο πρόγραμμα URBACT “BeePathNet”

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας στο πρόγραμμα URBACT “BeePathNet”

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα URBACT “BeePathNet” και με αφορμή την 20η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

Σε συνεργασία με μελισσοκόμους και εκπαιδευτικούς του Δήμου Νέας Προποντίδας θα γίνουν δράσεις σε σχολεία του Δήμου Νέας Προποντίδας όπως: φυτεύσεις μελισσοκομικών φυτών σε σχολεία του Δήμου μας, ενημέρωση των μαθητών και παρουσιάσεις για τη μέλισσα από μελισσοκόμους, “βάφω μια κυψέλη”, κατασκευές, ζωγραφιές και μουσική από τα παιδιά για την ημέρα της μέλισσας.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 19:00, στην Κεντρική Πλατεία Νέων Μουδανιών θα γίνει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:
• Γευσιγνωσία και γνωριμία με τα προϊόντα της μέλισσας, Μέλι, Γύρη, Πρόπολη, βασιλικό πολτό. Τα προϊόντα θα προσφέρουν τα μέλη που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα δράσης του Δικτύου Μεταφοράς.
• Έκθεση καλλιτεχνημάτων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στον εορτασμό
• Μουσικά δρώμενα μαθητών 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών
• Παρασκευή παστελιού από τους σεφ Γιώργο Παλησίδη και Pascuale Lembo που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και με προσφορά των υλικών από το “ΑΡΙΣΤΟΝ”
• Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα του Κέντρου Τέχνης “Σύνθεση

Επίσης, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών “ΠΛΕΥΣΗ” και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών μια εσπερίδα με θέμα:
“Τα οφέλη των προϊόντων της μέλισσας στη υγεία και ομορφιά του ανθρώπου”.

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Φανή Χατζήνα, Βιολόγος, Ερευνήτρια Α΄ και Διευθύντρια στο Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” η οποία συμμετέχει και στο Δίκτυο Μεταφοράς “BeePathNet” ως συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Urbact.
Σάς καλούμε όλους να παρευρεθείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
• Ελισάβετ Παπουλίδου: 23733 50248 (Δήμος Νέας Προποντίδας)
• Email: beepathnet.neapropontida@gmail.com
• Facebook: Beepathnet NeasPropontidas – Μελισσοδιαδρομές