Μέρες Υποδοχής Εκπαιδευόμενων Α’ Κύκλου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκπαιδευόμενες/οι του β’ κύκλου στα νέα μέλη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας. Την πρώτη μέρα υποδοχής (Τρίτη 29/10), μετά από μια σύντομη αυτοπαρουσίαση της Δ/ντριας του ΣΔΕ, κυρίας Ευαγγελίας Παπανικολάου και του εκπαιδευτικού προσωπικού, πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι γνωριμίας παλιών και νέων εκπαιδευόμενων, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα συμβολικό δώρο-καλωσόρισμα των εκπαιδευόμενων του Β’ κύκλου, που με τον δικό τους τρόπο ευχήθηκαν καλή αρχή στους νέους συνοδοιπόρους τους στον Α’ κύκλο. Η πρώτη μέρα έκλεισε με εκλεκτά εδέσματα που ετοίμασαν εκπαιδευόμενες του Β’ κύκλου.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας υποδοχής (Τετάρτη 30/10) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για το ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας, μέσα από την προβολή και παρουσίαση των κυριότερων εκπαιδευτικών του δράσεων (projects, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ομιλίες στο σχολείο κλπ.) κατά το σχολικό έτος 2018-19. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκε και ένα θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων του Β’ κύκλου, το οποίο σκιαγραφεί με χιουμοριστικό τρόπο τη σχολική ζωή στο πλαίσιο του ΣΔΕ.
Την τρίτη μέρα υποδοχής (Πέμπτη 31/10), εκπαιδευόμενες/οι και των δύο κύκλων είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν μεταξύ τους στο πλαίσιο ομάδων, για να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν το εκπαιδευτικό συμβόλαιο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και την ενεργή τους συμμετοχή, οι νέοι εκπαιδευόμενοι ξεκίνησαν να εξοικειώνονται με εκπαιδευτικές τεχνικές, όπως η συνεργατική διδασκαλία, που αξιοποιείται κατεξοχήν στα ΣΔΕ.
Η εβδομάδα υποδοχής των εκπαιδευόμενων του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1/11, μέσα από ένα εργαστήριο παραδοσιακών χορών, το οποίο επιμελήθηκε εθελοντικά ο κ. Ανδρέας Λέλεκας.
Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας εύχονται ολόψυχα καλή αρχή και καλή προσαρμογή στα νέα μέλη της σχολικής κοινότητας.