Παρουσίαση του Παιδικού Βιβλίου “σαν παραμύθι” της Λίλας Στογιάννη

Μέσα σε μία “παραμυθένια” ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε χθες στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών το παιδικό βιβλίο “σαν παραμύθι” της Νηπιαγωγού Λίλας Στογιάννη των Εκδόσεων Τζιαμπίρη -Πυραμίδα.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “ΠΛΕΥΣΗ”. Προλόγισε η Νηπιαγωγός-Ειδική Παιδαγωγός και Δημοτική Σύμβουλος κα Αθανασία Εμμανουηλίδου Ευταξία, η οποία αναφέρθηκε στην παιδαγωγική σημασία των παραμυθιών και στην καταλυτική επίδραση που ασκούν στη ζωή των παιδιών. Στη συνέχεια στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “ΠΛΕΥΣΗ” κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου συνεχάρη τη συγγραφέα για το βιβλίο της κι ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή ανταπόκρισή του. Η συγγραφέας με τη σειρά της δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή της, καθώς και το τρίτο της “λογοτεχνικό παιδί” αγκαλιάζεται θερμά. “Δεν είναι ωραίο να μιλάω εγώ για το παιδί μου” είπε χαρακτηριστικά η κα Λία Στογιάννη και κάλεσε να το ζήσει ο καθένας με η δική του προσέγγιση. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Συντονίστρια προσχολικής εκπαίδευσης του Α’ ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, κα Αθηνά Καγιαδάκη
Το παραμύθι απέδωσε χοροθεατρικά ακολουθώντας την αφήγηση ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος “Pivot” , που ενθουσίασε το κοινό.
Το ευαίσθητο θέμα της υιοθεσίας πραγματεύεται το “Σαν παραμύθι”. Ένα παιδάκι μόνο του, που αποζητά το δικό του σπιτικό. Μια οικογένεια, που τελικά θα βρεθεί στον δρόμο του, θα το αγκαλιάσει και θα του μάθει πως υπάρχουν και τα σπίτια της καρδιάς που είναι πολύ γερά και τίποτα δεν μπορεί να τα κλονίσει. Είναι αυτά, που μπορούν να προσφέρουν σε κάθε παιδί μία όμορφη ζωή, “σαν παραμύθι”.
Από το ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα του κοινού φάνηκε πως τελικά σε όλους αρέσουν τα παραμύθια κι όχι μόνο στα παιδιά. Εξάλλου, δύο χέρια και μία ζεστή αγκαλιά είναι αρκετά για να ζήσει ο καθένας το δικό του παραμύθι!!