Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών

Καινούρια στέγη θα αποκτήσει το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του στο ΟΤ 9, στην περιοχή Αλμύρα, προϋπολογισμού 1.220.000,00€ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»).

Πρόκειται για ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο με δύο αίθουσες εργασίας, μία αίθουσα ανάπαυσης, έναν χώρο για τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δομημένα στο ισόγειο συνολικής έκτασης 418,08 τ.μ. Μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας περίπου 60 τ.μ., ώστε να παίζουν τα παιδιά σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου επικρατεί το πράσινο. Η δεντροφύτευση της αυλής θα γίνει με διάφορα φυτά και δέντρα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια της αυλής θα είναι διαμορφωμένη με χλοοτάπητα, ενώ υπάρχουν σημεία όπου θα δημιουργηθούν διαδρομές με ακανόνιστο, καμπύλο σχήμα από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο σε έντονο χρωματισμό, οι οποίες θα δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδι επί εδάφους για τα παιδιά. Στο νότιο τμήμα της αυλής προβλέπεται παιδική χαρά.

“Κάθε φορά, που ένα σύγχρονο σχολείο κατασκευάζεται στον δήμο μας, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και κατέληξε “Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και τους αξίζει το καλύτερο. Γι’ αυτό, συνεχώς, θα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους χώρους και συνθήκες για τη φιλοξενία και μάθησή τους”.