Ομιλία εγκαινίων εκλογικού κέντρου Νέων Μουδανιών

Ομιλία εγκαινίων εκλογικού κέντρου Νέων Μουδανιών

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Συνδημότισσες και συνδημότες, παλιοί  συνεργάτες και νέοι συνοδοιπόροι,

Με ιδιαίτερη χαρά και έντονη συγκίνηση  σας καλωσορίζω  σήμερα,  εδώ,  στα Ν. Μουδανιά, στα εγκαίνια του νέου εκλογικού μας κέντρου.

Ξεκινήσαμε μαζί, πριν από πέντε χρόνια. Σαν χθες ήταν, που διεκδικήσαμε την ψήφο σας, Με όραμα, να  δημιουργήσουμε έναν  ισχυρό δήμο, Με πίστη, να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, Με δέσμευση, να υπηρετήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας Με ήθος, Με αρχές, Με ισοτιμία,

Χωρίς τοπικές ανισορροπίες, Χωρίς  κομματικές σκοπιμότητες, Χωρίς  πολιτικούς  αποκλεισμούς,

Μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, Κάτω από την  πιο δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, εργαστήκαμε άοκνα,  επίμονα, μεθοδικά,  συλλογικά,  δημιουργικά,  και τα καταφέραμε:

Ολοκληρώσαμε σημαντικά  έργα υποδομής, Καλλιεργήσαμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, Υποστηρίξαμε τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών Ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές του δήμου μας Δημιουργήσαμε ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας Εκτελέσαμε   με ταχύτητα και μεθοδικότητα έργα,  που αλλάζουν ριζικά την εικόνα του τόπου μας, Έργα,  που εξελίσσονται και εντάσσονται στην καθημερινότητα του δημότη, κοινό κτήμα όλων, βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, Έργα ουσιαστικά, Έργα ποιοτικά,

Έργα,  που δημιουργούν ανάπτυξη, που φέρνουν δουλειές,  που ξανοίγουν τη γραμμή των οριζόντων, Έργα, που φέρνουν το μέλλον του δήμου  μας  στο  δικό μας παρόν Έργα,  που   κρατούν τα παιδιά μας   εδώ, στο δήμο  μας, στη Νέα Προποντίδα.

Στη Νέα Προποντίδα που αγαπάμε,  Στη Νέα Προποντίδα που υπηρετούμε,  Στη Νέα Προποντίδα που αναμορφώνουμε. 

 

Φίλες και φίλοι,

Στα πέντε χρόνια  του δημιουργικού μας έργου, δεν θα κάνω αναλυτική αναφορά, άλλωστε το παρακολουθείτε στην οθόνη και το ανέφερα  στην ανακοίνωση υποψηφιότητας του συνδυασμού μας ” νέα προποντίδα-Σύγχρονος Δήμος”.

Εσείς και όλοι οι δημότες, είδατε την ψήφο σας να πιάνει τόπο, αξιολογήσατε  την πορεία μας με θετικό πρόσημο. Σταθήκατε στο πλευρό μας. Δεν ενδώσατε  στο λαϊκισμό, Δεν υιοθετήσατε κακόβουλες φήμες, Δεν παρασυρθήκατε από σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Κρίνατε απροκατάληπτα, με  καθαρό μυαλό,  Αγκαλιάσατε την προσπάθεια της παράταξής μας, και μας περιβάλατε  με εμπιστοσύνη. Τώρα,  μας προτρέπετε να συνεχίσουμε στον ίδιο, Στο δημιουργικό, Στον αξιοπρεπή,   Στον έντιμο – ηθικά και πολιτικά – δρόμο.

 

Αγαπητές συνδημότες και συνδημότισσες

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ένοιωσα  την ανάγκη να ανταποκριθώ  στην πρόσκληση των συμπολιτών μας.

Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόκληση μιας δεύτερης θητείας,  με σκοπό να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, παλιοί και νέοι,  ζητούμε την ψήφο σας  για μια νέα, δημιουργική,  τετραετία.

Τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου σηματοδοτούν την απαρχή της καινούριας μας προσπάθειας, που με τη στήριξή σας,  είμαστε βέβαιοι ότι θα στεφθεί με επιτυχία.

Για το καλό όλων των δημοτών.

Για το καλό του τόπου που αγαπάμε και υπηρετούμε.

 

Τα σημερινά εγκαίνια όμως,  φίλες και φίλοι μου,  είναι  για όλους μας, αλλά κυρίως για μένα προσωπικά, μία μέρα ευθύνης. Αναστοχάστηκα την πορεία των τελευταίων χρόνων, εντοπίζοντας  αστοχίες και εσφαλμένες επιλογές.

Με όπλο την πολύτιμη πείρα που απέκτησα ως Δήμαρχος,  προχώρησα σε ανανέωση του ψηφοδελτίου της παράταξής μας.

Πλάι στους παλιούς, έμπειρους και πολύτιμους συνεργάτες μου,  στέκονται  πλέον  νέα πρόσωπα,  απ΄ όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Συμπολίτες  που μας εμπιστεύτηκαν, πλαισιώνουν μαχητικά  τη νέα μας προσπάθεια.

Άνθρωποι ικανοί, καταξιωμένοι στο χώρο τους,  χωρίς ιδιοτέλεια, με ειλικρινή διάθεση για προσφορά.

Πρόσωπα  με  τη σπίθα της λαχτάρας για προσφορά στο βλέμμα τους. Χαμογελαστοί,  με φρέσκιες ιδέες, με περίσσια αγάπη για τον τόπο τους, ο καθένας με τις δικές του προτεραιότητες, ενώνονται μαζί μας κάτω από τις  ίδιες αξίες, με κοινά ιδανικά και οράματα.

Τους γνωρίζετε.  Τους εκτιμάτε. Τους εμπιστεύεστε. 

Είναι δικοί σας άνθρωποι:

συγγενείς,  φίλοι,  συνάδελφοι, συνεργάτες.

Τους υποδεχόμαστε με  χαρά και ανυπομονησία να συμπορευθούμε μαζί τους δημιουργικά  στη νέα τετραετία.

Γνωρίζουν βέβαια,  οι νέοι υποψήφιοί μας, ότι στην προεκλογική περίοδο θα δεχθούν βολές,  κακόβουλη κριτική,  ίσως και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Για την παράταξή μας όμως, για  την πολιτική παράδοση που υπηρετούμε πιστά εδώ και χρόνια, η αντιπαράθεση ποτέ δεν προσωποποιείται. Εμείς αντιπαλεύουμε πολιτικές θέσεις,  στη βάση  αρχών, προγραμμάτων και αξιών.

Οι άθλιες πολιτικές πρακτικές της σπίλωσης προσώπων, της διαβολής συνειδήσεων, της εξυπηρέτησης  ιδιοτελών συμφερόντων, οι πολιτικές εκπτώσεις και οι μεταγραφές σε τιμές ευκαιρίας, ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους και χαρακτηρίζουν  πρακτικές άλλων.

Όλα αυτά είναι ξένα για μας. Τα αντιπαλέψαμε χρόνια, τα αντικρούσαμε σκληρά.

Δε μας λύγισαν. Δε μας πτόησαν.

Δε θα μας λυγίσουν. Δε θα  μας πτοήσουν ούτε και τώρα.

Μέχρι την ημέρα των εκλογών, θα μας αντιμετωπίσουν με τις γνωστές πρακτικές τους, αλλά δεν τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα.

Θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε, παλιοί και νέοι υποψήφιοι, με  το ίδιο, υψηλό πολιτικό ήθος, με αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τι έχει να πει στους δημότες του Δήμου Νέας Ποποντίδας, ο αντίπαλος μας, όταν το μόνο που έκανε στα 5 τελευταία χρόνια ήταν να καταψηφίζει τις  κρίσιμες αποφάσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη του τόπου;

Καταψήφισε τα κρίσιμα αναπτυξιακά  έργα   από το στάδιο της μελέτης μέχρι και το στάδιο της παραλαβής τους.

Μέσα στο προσωπικό μένος  εναντίον μας,  δεν αντιλήφθηκε την αγωνία των πολιτών για την ανάπτυξη του τόπου. Θυσία πάνω στο βωμό της προσωπικής αντεκδίκησης έβαλε  του τόπου

 

Καταψήφισε την παραλαβή των μελετών έργων.

Καταψήφισε τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο πριν την υλοποίοιση των έργων.

Καταψήφισε την εκτέλεση έργων.

και όπου μπορούσε να κάνει καταγγελία την έκανε.

Μάρτυρας όλων των παραπάνω η ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου δημοσιεύονται οι αποφάσεις μας προκειμένου να θεωρηθούν έγκυρες.

Την ίδια στείρα πολιτική άσκησε  και σε άλλους κρίσιμους τομείς: την αγροτική οδοποιία, την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, στα έργα αναπλάσεων, οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού,ύδρευση,άδρευση, αποχέτευση.

Η μαύρη λίστα του αντιπάλου μας είναι είναι πολύ μεγάλη.

Τόσο μεγάλη  όσο μεγάλο είναι το έργο μας, που δε σταμάτησε ούτε από εμπόδια, ούτε από καταγγελίες, ούτε από μικροψυχία και μικροπολιτική.

Ανέξοδα λόγια, ατέρμονες υποσχέσεις και επικίνδυνα πειράματα δεν έχουν θέση στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να παραδώσει την τύχη του Δήμου μας,  σε υποψήφιους χωρίς εμπειρία διοίκησης, χωρίς σαφείς στόχους, χωρίς όραμα, χωρίς τη βαθειά γνώση που απαιτεί η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Δεν αρκεί να έχει οποιοσδήποτε  τη θέληση να κάνει  πράγματα. Πρέπει κυρίως να γνωρίζειτους τρόπους που θα του επιτρέψουν να μετουσιώσειςτα λόγια σε πράξεις.

Και εμείς, οι συνεργάτες μου και εγώ,  αποδείξαμε ότι και γνωρίζουμε και μπορούμε.

Γι’ αυτό λοιπόν απέναντι στις φτηνές προκλήσεις,

απαντάμε με εμπειρία διοίκησης,

προτάσσουμε αποτελεσματικόπρόγραμμα.

παρατάσσουμε  ισχυρή δημιουργική ομάδα,

 

Φίλες και φίλοι,  Σήμερα  εδώ, μαζί,

Δεν εγκαινιάζουμε απλώς ένα  νέο εκλογικό κέντρο. Θεμελιώνουμε  ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων. Δημιουργούμε ένα χώρο δημιουργικής συνεργασίας,

Λειτουργούμε ένα κύτταρο πολιτικού προβληματισμού, Κρατούμε ανοιχτές τις πόρτες μας, για να υποδεχτούμε τις προτάσεις σας,  Ν΄ ακούσουμε την γνώμη  σας,

Να μπολιαστούμε με τις ιδέες σας, Να μοιραστούμε τα όνειρά σας Να ενσωματώσουμε τα οράματά σας, Να πιάσουμε το σφυγμό σας, Να βελτιώσουμε το πρόγραμμα μας.

Η μαζική και ενθουσιώδης προσέλευση σας, μας δίνει κουράγιο και δύναμη,  να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τον αγώνα μας, για να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας για ένα Σύγχρονο Δήμο,  ψηφιακά μετασχηματισμένο,    με άρτιες  υποδομές,  στην υπηρεσία του πολίτη. Ένα Σύγχρονο Δήμο, που σέβεται το περιβάλλον, Ένα Σύγχρονο Δήμο, προσανατολισμένο στο μέλλον, Ένα Σύγχρονο Δήμο, που ενσωματώνει δημιουργικά τις παραδόσεις και τις αξίες που  ληρονομήσαμε από τους πατεράδες, τις μανάδες  και τους παππούδες μας.

 

 

Σας καλώ όλους,  να μας στηρίξετε σ΄ αυτή τη νέα προσπάθεια, που συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική παράδοση της δημοτικής μας παράταξης, Σας καλώ να στηρίξετε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας «νέα προποντίδα- Σύγχρονος Δήμος» Σας καλώ να μας στηρίξετε, και  δεσμεύομαστε, ότι για μιά ακόμη  τετραετία θα  είμαι καθημερινά δίπλα σε όλους σας, έτοιμος πάντοτε να δώσω εγώ και οι συνεργάτες μου  ό,τι καλύτερο  διαθέτουμε στην υπηρεσία του δημότη, στην υπηρεσία του Δήμου.

Καλό, αξιοπρεπή και νικηφόρο αγώνα!!!

μαζί συνεχίζουμε

Ευχαριστώ πολύ!